23, Години се трупат

Величка Николова -Литатру 1
Години се трупат
(Онегинска строфа)

Автор - Величка Николова – Литатру!


Години се трупат, и трупат, и трупат,
А ние вървяхме към бъдното. *Оф!
Натрупахме болки – тревожни, в душите
и късчета дребни от едра любОв.
Май лошо живяхме: все търсехме правда,
все търсехме вяра, надежда, любов,
Но случихме само на злата неправда
и нямахме смелост за златна любов.
А вече е късно, сребреят косите
и *тихото стъпва на пръсти край нас.
Изстинали чувства, се вгнездват в душите…
Луната с тъга ни поглежда в анфас!

Небето - доброто, съвсем благосклонно
навежда челото - за поздрав, към нас!




*Оф=възклицание; *тихото=тишината;  *радушно=радостно   
Величка Николова – Литатру!


ФОТО: Снимка от моя творба - "В ТЪРСЕНЕ НА ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ",(платно, масло)
(Картината беше превъзходна, но снимката - не е)