Павел Грабовский. Душою вчера я воскрес...

Михаил Каринин-Дерзкий
Душою вчера я воскрес,
Проснулся от мук, а сегодня?
Как быстро душой я облез,
Как быстро мой праздник исчез;
Зияет пред мной преисподня.

Мечтами вечор я летал
В прекрасную даль, а сегодня?
Как быстро в унынье я впал,
Как быстро я крылья сломал,
Нашла меня кара господня.

Бороться вчера я мечтал,
Пил солод надежд, а сегодня?
Куда он, порыв мой, пропал?
Сдыхаю, как прежде сдыхал,
Зияет пред мной преисподня!





Душею я вчора віджив...

Душею я вчора віджив,
Прокинувсь від мук, а сьогодні?
Як швидко я все пережив,
Як швидко я знов затужив;
Розпучно стою край безодні.

Я мріями вчора літав
Далеко відціль, а сьогодні?
Як швидко нудитись я став,
Як швидко я крильми пристав,
Спинилися змаги безплодні.

До праці я вчора зривавсь,
Пив солод надій, а сьогодні?
Куди він, мій порив, дівавсь?
А чуюсь, як перш відчувавсь,
Розпучно стою край безодні!