В таю раньне шэрае...

Михаил Кортелёв 2
Вітаю ранне шэрае,
Вітаю шэры дзень,
Майго жыцця амшэлага
Сумотнай здані цень!

Як рэчкі абмялелае
Не знойдзеш берагі,
Гэтак дней даверлівых
Нідзе ўжо не знайсці.

Жыццё паўзе, куляецца
Вазком па каляіне,
За ім брыдуць, гукаюцца
Дней былых прывіды.
-09.03.23.