Павел Грабовский. К Руси-Украине

Михаил Каринин-Дерзкий
Желал бы я, страна родная,
Чтоб волю ты в борьбе брала,
Веками жданного чтоб рая
Лишь от самой себя ждала.

Чтоб власть трудящего народа
В Руси господство обрела,
Чтоб с ней крестьянская свобода
В любви и роскоши росла.

Чтоб Русь разрозненная встала,
Ярем стряхнувши вековой,
И цветом пышным расцветала
Единой братскою семьёй!





До Русі-України

Бажав би я, мій рідний краю,
Щоб ти на волю здобувавсь,
Давно сподіваного раю
Від себе власне сподівавсь.

Щоб велич простого народа
Запанувала на Русі,
Щоб чарівна селянська врода
Росла в коханні та красі.

Щоб Русь порізнена устала
З-під віковічного ярма
І квітом повним розцвітала
У згоді з ближніми всіма!