Як птах щебече за вiкном

Елена Эшвович
Хатина в пам'яті: гостинна...
...Життя розмило береги
Часів, де я іще дитина,
Де з печі пахли пироги.

Бабуся, добра і ласкава,
Всміхалась сонячно мені,
Де все було таким цікавим:
Картинки, фото на стіні...

Рука тягнулася до всього...
Бабусю Ганно, світлий біль!
У Бога ти, а я - під Богом...
Між двох світів - не заметіль,

Не забуття і не мовчання.
Хоч в серці спогад - полином,
Я вірю у твоє вітання,
Як птах щебече за вікном.