И запели свиристели, и свирели засвистели - скорог

Корепанова Ольга
А всю зиму –
в колыбели –
под пургу
и укулеле –

всё живое –
спало, спало,
«не немые –
онемели».

Но пришла весна, капели,
зазвенели трели-трели.
«Засвистели свиристели»
и свирели: свири-свири.

В воздухе – парЫ
витали,
«пар, парЫ любви
парили».

пАры, пАры –
обнимались.
пАры, пАры –
целовались.

                10.03.23.