Сълза

Росен Русев
Автор: р. Русев            

„-Ще го разкажа на всички.
- На всички недей.
На тия, дето искат да чуят -
на тях разкажи.
Те ще го помнят.“

От изток се ражда
новото слънце
и започва с него началото
Зазори; и тръгна на път времето.
Записа думи изречени
за старите друми в душите,
че има надежда за всички,
за вяра в земята и слънцето,
силата с която идваме всички
и крепи ни по пътя.
Забави ход времето,
приседна на пейката,
почина си
и заигра тежкото
право хоро на живота.
И капна сълза
гърлото стиснала...