Щоб мир засяяв в кожному вiкнi

Елена Эшвович
Поклало сонце руку на чоло -
Це березень приніс своє тепло.
Хоч в тіні прохолодний віє вітер
Й дерева не прибралися у квіти,
У світ весни пробилось джерело.

Цвірінькають пташини голосні,
Радіючи красунечці весні.
І я радію подружці коханій,
І віршами їй шлю свої вітання
Й прошу про дні щасливі та ясні,

Та - не мені... Прошу для України,
Щоб втихли назавжди смурні годнини,
Щоб мир засяяв в кожному вікні.