Борис Гуляшки Наясно със света

Красимир Георгиев
„НАЯСНО СЪС СВЕТА”
Борис Ненчов Гуляшки (1945-2007 г.)
                Болгарские поэты


Борис Гуляшки
НАЯСНО СЪС СВЕТА

Какво ще стане с мен – не зная.
До болка тих, до ужас сам,
вървя през този свят окаян,
окалян – сякаш съм Адам.

Какво ще стане? Много просто –
ще си простим и бяс, и мъст.
И ще си ходиме на гости:
Аз – шепа пръст, той – шепа пръст.