Весна идет

Светлана Назаренко 3
Березень вже на порозі.
Студеній зимі йде кінець.
Десь швидко скаче  в дорозі,
Весни різнобарвний гінець.

З собою везе в долонях
Тепло, ароматність дощів,
Птахів перелітних гомін,
Смарагдовість ніжних кущів.

Зима поступається місцем,
На північ прямує свій крок.
Срібнеє сипить  намисто
У вже дзюркотливий струмок.

2.03.2023 г.


Уже март на пороге
Зиме близкий конец.
Где то скачет в дороге
Долгожданный гонец.

Он с собою везет
Теплоту ясных дней.
Птиц крикливых полет
И журчащий ручей.

Он везет первоцвет,
Изумруднось кустов,
Зиме теплый привет
Из южных краёв.

И зима, уходя
В антарктидный покой,
Заберет, не скорбя,
Души холод с собой.

Чтобы солнца лучи
Лили милость Отца.
И с весною грачи,
Растопили сердца.

Весне оду споем
На цветущих лугах.
Земли силу вберем,
Чудеса в небесах.

26.02.2023 г.