***

Павел Панкрат 2
Яшчэ чутна беларусаў слова,
Жывое слова, гаваркое!
На жаль ня ў кожнай хаце
Сёння ў нас такое свята...
Але ж чуць прыемна дужа,
Як гутарыць жонка з мужам,
Ці як малыя ў маім двары,
Нібыта тыя прафесары,
З дужа выглядам сур'ёзным
Выдаюць адны кур'ёзы.
           19 сакавіка 2011 г..