Далека вiд вiйни

Елена Эшвович
Так, я далека від війни,
Та не думками, - тілом.
Пливуть думок моїх човни
Де юність віддзвеніла.
Де мама чує гул сирен,
Де гинуть мирні люди
І в небі більшає імен...
І не втекти нікуди
Мені від тих важких човнів.
Хоч тілом - на чужині,
Болить, що й не знаходжу слів,
Бо серцем - в Україні.