Запитувала душу

Елена Эшвович
Запитувала душу, і не раз:
Для чого в ній народжуються вірші?
Вона про наболіле пише, пише,
Про все, що відчуває, без прикрас.

А як весна на серці: почуття
Дзвенять всіма дзвінками весняними!
О, як же я люблю ті світлі рими,
Яким моя душа дає життя!..

Емоції у віршах - джерело...
Мабуть, воно душі моїй дісталось
Для радості, кохання... Щоб співалось -
Й тоді, коли надламане крило.