Бехк-эшам

Раиса Абубакарова
Раиса Абубакарова - / Джабраилова./

БЕХК-ЭШАМ

Бусулбан доьзалехь  дуьненчу  ваьллехь,
Вайн Дала къинхетам бинчех ву хьо,
Дуьненан рицкъанах чам кхетта леллехь,
Къа доцуш дахарехь цависна хьо.

Дахарехь гал-морзах вуьйлуш хьо-ъ лелча,
Кхечарна билла бехк хьо сих ма ло,
Реза ван хьажалахь Дела а, Элча,
Хьакъдолчу йалсамане воьрзур ву хьо.

Кхеталахь, дуьненчохь зуьйш ву хьо Дала,
Харжийта, дика-вон некъ битна цо,
Дуьненчохь ца гулбеш эхартан бала,
Вайн Далла дуьхьала йуьхьк1айн хьо г1о.

11. 01. 23ш.