23, Котаракът - ловец

Величка Николова -Литатру 1
Котаракът - ловец

Величка Николова – Литатру1


Събудена от врабча врява в двора,
погледнах през прозореца навън.
Видях как котаракът  до стобора
ги дебне зорко, скрит зад едър пън.
Нададох вик. Врабците полетяха.
От тях остана мъничко перце.
Ядосан, котаракът му се хвърли,
разкъса го с ноктите си върли…
А после с чучелото заигра хорце.


Поука: "Ловецът" не винаги успява, но е за предпочитане да се примирява!


14.2.2023 г. (10:44:16)
България, София,
Литатру1