Олег Винник 1973. Седой голубь

Евгения Федосюк
Седой голубь

https://www.youtube.com/watch?v=1xe1SsXbOlw

Голубь, седой мой,
Что крылья ломаешь,?
Зачем топчешь землю?
Совсем не летаешь?
Перья теряешь
И не воркуешь?
Дождь, струи брызжут-
Вымок до нитки -
    даже не слышишь?

Нет от голубки мне, белой, покоя,
В небо манила меня за собою,
Лишь завлекала— да не любила,
Черного ворона взгляды ловила.

Голубь седой, мой
Ты душу терзаешь,
Зачем вместо хлеба
Ты слезы глотаешь?
И, склонив голову,
Ты всё тоскуешь
Радостной весточкой
Мир не волнуешь?

Олег Винник

Голубе сивий

Голубе сивий,
Чом крила ламаєш?
Чому топчеш землю?
Чому не літаєш?
Чому губиш пір'я?
Чому не воркуєш?
Чому під дощем
Змок до нитки — не чуєш?

Біла голубка всьому є виною,
Кликала в небо мене за собою,
Вабила, бавила — та не любила,
Чорного ворона погляд ловила.

Голубе сивий,
Чом душу виймаєш?
Чому замість хліба
Ти сльози ковтаєш?
Чому схилив голову
І досі сумуєш?
Чом доброю звісткою
Світ не білуєш?