ПЪТ

Росен Русев
Автор: Р. Русев         

"Най- сигурното нещо
в живота е смъртта."

Мъдър народ
думи е казал:
Смъртта е урок,
част от път
и по денят,
кога Тя те прибира
съдят за теб
колко читав си бил.

Изтичат шепите време
и човек кога се приготвя за път
ти до него бъди;
водица му дай,
размени някоя дума,
прошка дай и поискай,
свещ не пали,
просто въздух вземи,
със него подишай,
не плачи,
лек да е пътят му
пожелай
и душата пътя си нека намери.