Молдавский язык Семён Липкин пер

Алексей Иродиадов Гаулиш
Vega adsurgit strepitante pernoctare dum;
Occidentem agens ultra tumullum;
Et trahit pondam suum
 Latinаm Vulgarem Moldavianum.

Audisne verba aeris trementis?
Colloquia Romana sonat.
Creata est ab convictis;
Non ab Romano superbo Senato .

Capitolium in Urbo intonuit ;
Non sunt sacra victoriora itur;
Solus ventus ab antica Tira
Nunc Vulgare a Latinis pellitur.

Musica est quam malus nunc est,
Fracta est a verborum puritatur;
Alicubi in carcere ad Vorkutam est.
Inventum est libere et bacchatur

pro ultimum coclearium de balandis;
Nam cigarette aliquis  depetit
ab Legato cohors poenalis
Hic aliquid politicus cecinit

Haec ab  canto Ovidio novo ;
Egregie garrulus bonus;
In insensate apartheido
In reservatione furi, ab furis

Quod scimus in abysso cantantur;
Futurum enim, cum desideres?
Orationes et carmina dabuntur
In hoc sermone semel perfides

Domine, librum tuum iam legi.
Non gratis quod olim usus sum
Mane, mamalygam edire consummavi
 et perfice  novello Vino сum.