Кранаушчык. беларуская мова

Татьяна Домаренок
За акном страла лятае –
Нехта кранам правіць.
А дзяўчынка назірае –
Як ён груз даставіць.

– Хутка дом яны збудуюць, -
Мама ёй сказала.
– Хто ж сядзіць у вунь той будцы? –
Маша запытала.

– Кранаўшчык – дарослы хлопец
Мабыць там працуе.
Гаспадар ён крана зранку,
Бо стралой кіруе.

Трэба смелым быць і спрытным,
Добра навучыцца
Упраўляць вялікім кранам
І не разгубіцца.

Кран высокі. Хлопец лезе
На яго пад неба.
Лёгкай птушкай у ім лётаць
Цэлы дзень патрэбна.

Але дом збудуе хутка
Кран той для людзей.
Чалавек, што з ім працуе –
Смелы чарадзей.



1.02.23