Iншими очима

Елена Эшвович
Злетіти мріється у вир, -
У щастя вир, такий жаданий,
Коли додому прийде мир,
Але, з душі не зникнуть рани.

Війна спливе в густий туман
Важких історій полум'яних.
Прокинеться зелений лан -
Свіженьким, чистим і духмяним.

Та... не омана кров людська,
Що землю рідну окропила.
"Кривава доленька, гірка,
Далась тобі, країно мила!"

Мине, мабуть, немало літ,
Новий митець народить рими -
Не про війну!.. А я в цей світ
Дивлюсь вже іншими очима.