Будаунiк. беларуская мова

Татьяна Домаренок
Будаўнік – вось гэта праца! –
Думае Максім. –
Збудаваць свой дом і школу,
Нават магазін!

Але як зрабіцца смелым,
Не баяцца вышыні?
Бо на дом трэба узлесці,
Працаваць да цемнаты.

Не змагу я – гэта цяжка,
Лепш ваздіцелем пайду,
Ці краўцом, як дзядзька Саша,
Працу я заўжды знайду.

Будаваць, канешне, буду
Дом на дачы летам.
Там не страшна – разам з татам
Ды з любімым дзедам.

31.01.23