Про Олекса П

Кондрат Гранчак
(От друга через Скайп из Украины)

Олекса Панчоха - він зовсім не кат,
А громадянин пересічний.
Таким в Україні готується старт,
Щоб хутко пірнути у вічність...

Раніше він був привокзальним бомжем,
Що терся півдня на майдані...
А після того усвідомив уже,
Що в нім особливі є дані.

Нема в нього жінки, нема і дітей,
Нема ні авта, ані хати...
Бо він провідник самостійних ідей,
Йому на все інше начхати!

Олекса Панчоха - незламний боєць!
Коли він хильне особливо,
Тоді вороженькам маячить кінець,
(Хіба що відкупляться пивом).

Сплелися в Панчосі свідомість і гарт...
(А зовні осталось, що гірше).
Тому за свободу, хоч зовсім не кат,
Себе і будь-кого заріже.

Цього щоб уникнути - спосіб один:
(Є прикладів всюди чимало)
Олексі негайно за пару хвилин
Наріжте великий шмат сала...