Краучыха. беларуская мова

Татьяна Домаренок
У Кацінай лялькі спадніца старэнькая,
Не будзе гуляць з ёй каток маладзенькі.

Смуткуе дзяўчынка, зрабіць што не ведае,
Каб коцік гуляў з ёй і лялькай – з абедзвюма.

Прыдумала – трэба абноўку пашыць,
Чым ляльцы і коціку лад падарыць.

У мамкі тканіну папросіць, нажніцы,
І скроіць сама, і пашые спадніцу.

Краўчыха з дзіця атрымаецца хутка,
Бо хоча яна шыць сукенкі малюткам.


30.01.23