Лётчык. беларуская мова

Татьяна Домаренок
Палятаць на самалёце
Так хацелась Ромку,
Калі тата ад’язджаў
У камандзіроўку.

Слёзкі плылі ў вачах,
І так сумна была.
А бабуля супакой
Яму не зрабіла.

Толькі мовіла: – Калі
Ты дарослым станеш,
Да далёкіх аблакоў
Сам рукой дастанеш.

Паляціш у вышыню
Лётчыкам выдатным,
Тата ж будзе на зямлі
Дзедам барадатым.


30.01.23