Гэтая чортава вайна

Ицхак Скородинский
Ён страляў амаль што ў цєль,
палохаў яе, дурнілу.
Дык, схавайся ты з вачэй,
ну, не лезь жа ты ў прыцэл.
Не!

Кідаецца.
 
Марнічка.

...Ускрык!

Замёрла на лету,
меркай для трунару...

Завагалася рука.
Ён прамазаў...
Прама ў сэрца.

І нічыя ў тым не віна,
смерць
заўсёды бярэ натурай.

А вайна...
На тое яна,
гэтая чортава вайна,
што празвалі
кулю...

Дура!