Фiаско

Галина Чехута
 

Казка зимова гуляла по світу,
В теплу пухову одягнута свиту,
Там, де ходила, світліла земля,
Пухом вкривалися луг і поля.

Соснам ажурні плела палантини,
Вербам, березам несла пелерини,
Гронам калини дала капелюшки,
Срібні сережки наділа на вушка.

Казка й собі зшила сукню ошатну,
Всім показала красу делікатну,
Бачили місяць, і сонце, й зірки,
Як коливалися фалди тремкі.

Як наречена - спокуслива казка,
Сяяла сріблом на косах пов'язка.
Вітер майстерно зробив макіяж
І запросив у цікавий вояж.

Тільки уранці здригнулася казка,
Серце відчуло всіх прагнень фіаско.
Ворог лихий увірвався у сон…
Землю накрив мінометний вогонь…