У вродливоi панi - не завжди вродливий коханий

Миклош Форма
У вродливої пані – не завжди вродливий коханий.
Найчастіше коханий буває якраз навпаки:
непомітним, простим, неяскравим... Вродливая пані
обирає такого душею на довгі роки.

Я завжди дивувався: як різні такі паровані?
Придивлявся завжди, як по вулиці поруч ідуть
зовсім різні на вигляд, а то й протилежні, кохані.
І спитатись хотілося б в них: як то разом живуть?

Але бачу – щасливі. Я ж бачу: насправді – щасливі.
Це помітно по поглядах, видно по дотиках рук.
Саме щастя єднає вродливих і тих невродливих,
хто пізнав достеменно, що врода – лиш слово і звук...