Цхинвал

Залина Омаровна Басиева
Дыууын азы разм;,
Ф;цыдд;н ;з У;р;сем;.
Ныууагътон ;з м; фыдыб;ст;,
Ныууагътон ;з м; хъ;уб;ст;.

Н; в;ййын ;з Ирыстоны,
Н; ц;рын ;з Цхинвалы.
Ф;л; у;тт;р багстон;й
Ф;мысын с; м; фынуале.

Ц;уын у;д м; уарзоним;
Чады раз ныхасг;нг;.
К;сын ирт;сын фыним;-
Т;дзы Леуахи хъ;рг;нг;.

У;д та м; фыны бад;м
;мб;лттим; р;сугъд фынгыл.
Ф;каст;н та ф;йн;рд;м-
Цхинвалы д;н, Ирон театры.

М;скуы ;рттивы стъалытай,
К;сын с;м ;з йа м;сгуыт;й.
Ф;л; та нал д;н У;р;сейы-
Цхинвалы д;н, Присы.

Дыууын аз ;з н; ц;рын
М; уарзон сахар Цхинвалы.
Ф;л; ;рвыл;хс;в ф;ц;уын,
М; фынтымид;г Цхинвалм;!
                А.Бестаев