Чере

Залина Омаровна Басиева
Хъ;уб;ст;м; ;з ц;уын,
Рогз;рд;им; тырнын.
Хурытынт; ирд;й тавынц,
Сыфт;рт; сыр-сыр к;нынц.

Арвг;рон зынынц х;хт;-
Мыкалгабырты бынт;.
Рагон аргъуан дзы ис,
Ад;м;м ц;уынц ;мбис.

Цхинвал-сахар баззад ф;с,
Дыргъд;тт; тыгъдай м; фарс,
Хъ;у м; разы-дуар гом…
Ай м; к;рт у! Уый ;ргом!

Бакаст;н;м хъалцаст;й,
Ц;ссыг акалд къуырфыт;й.
Н; дзы уыдд;н азг;йтт;й,
З;рд; ;ссыгъд цыремарт;й.

Чере хуыйны хъ;уы ном.
Й; у;ле ц;уы Архыдон,
Й; фарсм; та Чъаребула,
Уарзын;й й; хъ;булау.