Родное место

Вадим Сагайдак
25.01.2023.

         ***
Они станут стеной,
    Не уйдут никуда.
Это их последний оплот,
      Их село покрытое снегом,
Это их разрушенные хаты,пропахшие гарью.
    Это их лес,ручей,луг,
         Это место их памяти...
Это их радости ,горести,песни,
       Это то место за которое нужно стоять до последнего..
     Это место где сирень по весне
         голову кружит ,
Дарит новые надежды..


      


       ****


   They will become a wall,
       They will not go anywhere. This is their last stronghold,

Their village is covered with snow, These are their ruined huts, smelling of burning.

 This is their forest, stream, meadow, This is the place of their memory...

This is their joys, sorrows, songs,
This is the place for which you need to stand to the last.

This is the place where lilacs turn their heads in spring,
Gives new hopes.