Щемiло серце...

Любовь Вишневецкая
Мрії зшиті ланцюгом...
Сонце в небі - зрідка...
Десь далеко світ з добром!..
Поряд...  лише будка...

Та вона йому мала!..
Ще й холодна дуже...
Й  від людей нема тепла...
- Всі такі байдужі!

А в сусідів вільний пес...
Доля без кайданів...
Чи такий у нього хрест?..
- Кожен їсть, що має...

Думи тяжкії у пса
застрявали в горлі...
А в очах пекла роса...
виїдали солі...

Скільки пес той сам-на-сам
днів протягне божих?!
Щоб віддати небесам
свій останній подих...

Не для нього вітру спів!
Запах квітів в полі...
Неосяжний сон степів...
клич доріг на волі...

Не для нього ліс шумить...
шепотить джерельце...
- Все життя - неначе мить,
де щеміло серце...

Доля зшита ланцюгом...

                24.01.2023 р.

Фото з інету.