Я - жiнка

Галина Чехута
 

Я - жінка! Саме в цьому - пал і сила!
Зі мною - мудрість тисячі віків!
Я маю дужі і стійкі вітрила
І безліч ніжних, пристрасних чуттів!

Я різна: мовчазна і говорлива,
А іноді мені не треба слів,
Що розказати все, як я щаслива,
Як важко, коли в серці  - море сліз.

Я жінка, щоб цвісти, немов троянда,
Щоб лагідною бути, як зоря,
Щоб гнів гасити хвилею мовчання
І пестити блаженно немовля.

Я - жінка, щоб собі давати слабкість,
Щоб мати силу пробачати гріх,
Образи відправляти в давню давність
І берегти родину від зловтіх.

Я - жінка, щоб жаданнями зцілитись
І не тримати в серці лють і зло.
Я в світ прийшла, щоб ніжністю ділитись
І дарувати усмішку й тепло!..