Я малюю

Галина Чехута
Я малюю свій світ
В заповітних веселкових мріях:
То знайду дивоцвіт,
То перлину в зимових завіях.

У мелодіях лір
Чую голос весни і кохання
І на білий папір
Відправляю свої сподівання.

Я малюю дощі
І розкати протяжного грому,
Горобини кущі
І далеку дорогу додому.

В цьому світі є все:
Світлі миті життя і надія,
Що поправки внесе
У воєнний проект лиходія.

Я малюю добро,
Мир жаданий і день перемоги,
І широкий Дніпро,
І хвилини п'янкої знемоги.

Намальований світ!
В ньому стільки наївних фантазій!
Він - немовби софіт
У небесній блакиті яскравій.

В ньому стільки всього,
Що не може в душі поміститись.
Як щасливим рядком,
Можу з кожним завжди поділитись.

Хай у кожній душі,
Наче в хвилях лазурного моря,
Будуть лиш куражі
І не буде невтішного горя!..