Жити i бути

Галина Чехута
Полетіти в блакить, бути там в невагомості!
Відчувати політ і свободу душі!
Кисті рук - чим не крила?  Живуть в підсвідомості
Найсолодші жадання і мрії птахів.

Вдих і помах… Політ у обіймах безмежності…
І паріння у мирному світі небес!..
Як солодко вбирати цей дух незалежності
І дивитись на луки, на гори, на плес…

Разом з вітром у небі втішатися подихом
Над землею у квітах, без сліз і руїн!..
Упірнути у далеч, пронизану сполохом,
І почути мелодію в серці своїм…

Розпрощатись з ворожою злою навалою,
Що на плечі лягає недугом тяжким…
Невагомою бути, прозорою, світлою…
Просто дихати! Жити і бути! Будь-ким!