Вiдболить

Галина Чехута
За вікном то сонячно, то хмарно,
А в душі то радість, то печаль.
Дійсність позначається примарно,
Каїнова* котиться печать.

Неба синь, охоплена чутливо
Розсипом сумних свинцевих хмар,
Обрій весь розписує журливо
Маревом принадних дивних чар.

Аура містичних медитацій
Сіє крадькома бентежні сни.
Чується у звуках варіацій
Блюзова* мелодія зими.

Повнять груди хвилі прохолоди,
Запах величавої сосни,
Вже в химерних* нотах непогоди
Силу набирає глас весни.

Скоро оживуть в гаях поляни,
Сонцем опроміниться блакить,
Трави заживлять болючі рани,
Все, що хвилювало, відболить…


*Каїнова печать - тавро зради, злочину.
*Блюзовий - сумний, меланхолійний.
*Химерний (тут) - те саме, що вередливий.