Як врятуватися щасливо вiд негоди

Миклош Форма
Непорядний прогнозе –
Мільйони людей обманув.
Випав дощ без погрози –
Зі снігом раптово прибув.

Я забув парасоля –
Та краще б забув черевик.
То така моя доля –
Забудькуватий чоловік.

Так би йшов крізь негоду,
Не мав би на радощі сил,
Але я твою вроду
На каву у дощ запросив...