Не кружляйте, ворони

Татьяна Бевз
Не кружляйте, ворони,
над моєю хатою!
Тут міста намолені,
під живою вартою.
Білий птах над комином,
синій над криницею.
Воля в небі соколом —
золотою птицею.

Плазунам та погані
ні доріг, ні підступів:
стежки замасковані,
нездоланні відстані.
А нам небо — стріхою,
Шлях чумацький — сволоком*,
прихистком і втіхою,
обережним пологом.

Земле, стань для злодіїв
тванню-трясовицею,
обпали всіх іродів
громом-блискавицею.
Захисти, ріднесенька,
охоронців-воїнів,
а жива водиченька
стане у пригоді їм.

Зринуть хуги стрілами
з колчанів Перунових.
Стануть ріки з горами
захисними мурами.
Білий птах над комином,
синій над криницею.
Воля в небі соколом.
Дух народний — крицею.

*Сволок — балка, яка підтримує стелю
в будинках, символічний захист і оберіг.