Не время!

Ана Величкова
              Болгарский
              Природа и Люди



                НЕ  Е  ВРЕМЕ!

                Стои по-дълго Слънцето в небето.
                Природата стаена е сега.
                В котловината вижда се полето
                край блесналата от лъчи река.

                Кокичета поникнаха на двора
                край розите, които още спят.
                И рошави врабчета шумно спорят -
                зрънцата в надпревара те кълват.

                В овошките нектарен сок напира,
                по клоните им пъпки се роят.
                Под повея на вятъра неспирен,
                ще се отрупат скоро с плоден цвят.

                За пролетен цъфтеж е рано още -
                нали очакваме да падне сняг
                и в побелели от снежинки нощи
                да спре южнякът ранния си бяг...

                Ана  Величкова