Пусть будет так!

Ана Величкова
                Болгарский
                Родина


                ДА БЪДЕ ВСЕ ТАКА!

                Пак сняг не заваля,
                както обещаха.
                Кратък дъжд, мъгла...
                Звезди в нощта изгряха.
                Живея в край забравен
                от бедствия сезонни.
                Цъфтящ и стародавен
                сред планини чутовни.
                Той има памет вярна
                за битки и победи
                и знае точно цяра
                на болести зловредни.

                Ламтежите за слава,
                печалби, власт безмерна... -
                не се ли потушават
                беди настъпват черни
                за хора и народи,
                за бъдещото време.
                В прекрасен кът живея,
                където мъдрост блика.
                И никой тук не смее
                зла сила да извика...

                Да бъде все така
                от Злото защитен -
                от пакостна ръка,
                от ум за зло роден!

                Ана  Величкова