Старый новый год

Игорь Вячеславович Топоров
З ЦЫКЛУ "СТАРЫ НОВЫ ГОД"

А Стары Новы Год Бартнянскiм
Хвiлiны уваходзiць у кожны храм,
Хай усё iдзе i не па-царску
Дауно. Навошта? Не ведаеш сам.
Але званочак адназвучным
Перестае у лёсе мiнучай
Быць, i за гукамi яго
I ужо вiдаць Бажаство
Зноу як быццам i навекi.
I не сапсуе iмгненне страшны
Дня увесь тут мова праведны--
Як не страшныя люстрана ракi--
На лебядзiцы крылах як
Яны падоужаць жыццё проста так.

А Старый Новый Год Бортнянским
Минуты входит в каждый храм,
Пусть всё идёт и не по-царски
Давно. Зачем? Не знаешь сам.
Но колокольчик однозвучным
Перестаёт в судьбе минучей
Быть, и за звуками его
Да уже видно Божество
Опять как будто бы навеки.
И не испортит страшный миг
Дня весь здесь праведный язык,--
Как не страшны зеркально реки--
На лебедицы крыльях как
Они продлят жизнь просто так.