Панове юнкера

Алексей Анатольевич Карелин
ПАНОВЕ ЮНКЕРА

Що сьогодні не таке? Начебто повітря таке, як учора.
Щойно тягне гнильцем з українського євро-майдану.
Чи не час прокинутися вже, панове юнкера?
Всім вам стати під рушницю від Донбасу і до Магадана.

Невже ж вам, в інтернеті комфортно пилу?
У павутинні стрілялок та підморгування в контакті?
Коли літери від сліз від побаченого попливли,
Коли душу слов'янську рвуть у політичному акті.

Юнкера, Юнкера! Годі спати! Досить небо коптити!
Досить цицьку смоктати. Або що там ще ви засете.
Юнкера, Юнкера! Виявитеся ж в честі польоті.
Ви сьогодні потрібні під рушницю - не на скаутів зльоті!

Буде день. Буде мить. Захистіть світ від різанини
Вибір лише за вами. Панове!
Або ваші серця будуть свастикою розорені,
Або вирвіть серце всім тим, пролили хто невинної крові...

11 січня 2023 року



ГОСПОДА ЮНКЕРА

Что сегодня не так? Вроде воздух такой, как вчера.
Только тянет гнильцой с украинского евро-майдана.
Не пора ли проснуться уже, господа юнкера?
Всем вам встать под ружьё от Донбасса и до Магадана.

Неужели же вам, в интернета комфортно пыли?
В паутине стрелялок и подмигиваний в контакте?
Когда буквы от слёз от увиденного поплыли,
Когда душу славянскую рвут в политическом акте.

Господа юнкера! Хватит спать! Хватит небо коптить!
Хватит сиську сосать. Или что там ещё вы сосёте.
Господа юнкера! Проявите же юности прыть.
Вы сегодня нужны под ружьё — не на скаутов слёте!

Будет день. Будет час. Вы спасёте! Вы дети Страны.
Выбор только за вами. Господа юнкера! Или-или:
Или ваши сердца будут свастикой разорены,
Или вырвите сердце всем тем, невинную кровь кто пролили...

14 апреля 2014 года