Въздишка по лятото

Росен Русев
Автор: Р. Русев               

Листопад е,
след него ще дойде дъжда,
въздишки ще има по лятото,
време е есента
да разпилее своето злато.
Ще дойде резливият вятър,
тревите ще превиват стебла,
липата ще рони листа
попили капки дъждовни,
ще застели земята със тях
вятър ще мята оголени клони,
капките дъжд ще се спускат по тях,
ще носят живот на земята
и ще въздишат по лятото.