Заштитник православ а

Марика Лукич
Мислили су да ће лако
доћ до православног трона
ал' замириса тамјан јако
од Сибира до Дона

Где год дођу, ко хијене
отимају од нејачи
прво пусте своје сене
па ударе кад су јачи

Закрварише се руке
потомцима демона из давнина
Бог је моћан, јер даде унуке
оним што на пут сташе демонима

Православље не разуме свако
Православац није бити лако
не даш своје, верујеш у Бога
не отимаш ништа од никога

Душу топлу, а срце велико
да покори неће моћи нико,
јер их штити велика Русија
устукнуће од ње свака змија

Поново одјекује:“Ураааа!“
А хијене реже са стране
Православље Путин чува
и води у светлије дане

Марица Лукић
( Православље, духовна поезија, Житије)