Млади ждрали

Марика Лукич
( ПОСВЕЋЕНО ЖРТВАМА ДОНБАСА)

Господари пакла отворише врата
и пустише кербере на слободу
и завадише два брата
који су пловили на истом броду

Усели пакао међу људе
Бијесни кербери около кољу
Крв тече низ њихове зубе
Док се сладе у свом покољу

Кидисали су и на младе ждрале
у топлини њиховог гнијезда
Господарске очи пакла су знале
каква ће бити кербера најезда

А ждрали бјеху мали
Још нису раширили ни крила
Један за другим су пали
од кербера мрачних сила

Умјесто младих ждрала
Небом језде мали анђели
Суза из ока се украла
Над хумком гдје су им снови престали

Марица Лукић
( књига- Православље, духовна поезија, Житије)