Бастион морала и части

Марика Лукич
Тамо где сунце залази
тамница је блудних ланаца.
Тамо су они што убише
континент Индијанаца.

Тамо су лицемери
који славе Дан захвалности,
јер побише Индијанце
који их спасише од пропасти.

Сад они пеку гуску
О која иронија глупости!
Онима које су побили,
а спасили су им животе у прошлости.

Тамо је све лаж и превара,
тамо су шарене лаже.
Па како може Содома и Гомора
са лијепим животом да се слаже?

Лијеп живот је у истини,
у законима природе
Лијеп живот је у чистини
тамо гдје се сунчеви зраци роде.

Тамо теку ријеке умилних ријечи
Богатство нису зидине.
То људску душу лијечи,
све је саздано од истине.

Тамо све мирише
од четинара
И није богатство, но обична храна
чинија кавијара.

Тамо народ зна
вриједности живота
За њег није пролазна
исконског живота љепота.

То је Русија
Бастион морала и части
Ту ће Содома и Гомора
заувјек пасти.

Хтјели би да узму
и ту чинију кавијара.
Да ли би и ту све побили
проклетници жељни пара?

Марица Лукић
( књига Православље, Духовна поезија, Житије)