Она моё забыла имя

Игорь Вячеславович Топоров
She happened to forget my name.
In what unexpected year?
And all the days at once became
Plain all the same. And clear.
It's strange. And what I've lost for ever
Here? In Eden's garden's NEVER?
And that's not treated alredy
In the frost line. Is that me?
It's high time I put everything
Into oblivion. Where's the bullfinch
Singing in his silver, his each
Winter day? And its voice is leaving
These incorruptible places
Calling me too for centuries.

Она моё забыла имя.
В году негаданном каком?
И сразу стали дни простыми,
Всё также ясными потом.
Странно. Что здесь забыл тогда я?
Здесь? Садов райских НИКОГДА? А
Всё то не лечится уже
На приморозья рубеже.
А это я? Предать забвенью
Пора всё. В день всяк серебра,
Зимы где песня снегиря?
Она с своим уходит пеньем
Из неподкупных этих мест,
Зовя меня на срок мой весь.