Агница

Конфутатис Малэдиктис
Агнца зрящи Агница влекома,
Вопрошавши, влас главы простре:
«Срест ли Пасхи идеши Закона?
Слова ли глаголат на горе?
Нили брак есть в Кане Галилейстей,
И вина течеши сотворит?
Но се, вижду крест на Лобнем месте,
И утроба матерня горит.
Плоть от плоти, Чадо, кровь от крове,
Юже Аз не чающи родих,
Даждь ми убо слово, Отче Слове,
Не молча Мене мимоиди!
Не утеши огорчену плачем,
Ни водами жаждущу напой,
Но едино слово даждь обаче,
Сын бо Ты еси Мой, Боже Мой!».