Не мой часавы пояс

Любовь Ветова
Беларусь не мой часавы пояс.
Я крычу, каб пачуці сваёй маці голас.
Рэхам моцным гукнецца ўсім птушкам у ночы.
Распяюць, як кідалі пясок мне ў вочы.
Моўчкі рысь разбяжыць па дарозе хрышчэнай.
Зубр дрэва аглохна ўдарыць у цемры.
Ваўкалакам зраблюся і ў пячоры завою.
Каб не вокам за вока, а ўчынкам з любоўю.


2022