Беларусь

Людмила Бельская 2
ГЭТЫ ВЕРШ ПАСВЯЧАЮ ДНЮ НАРОДНАГА АДЗІНСТВА МАЁЙ РАДЗІМЫ і ГОРАДА МАГІЛЁВА ў якім я жыву 50 гадоў.

Верш на маёй роднай Беларускай мове.
 
***
Радзіма-мая родная зямля!
Беларусь-сінявокая!
Даражэй на ўсім свеце цябе няма.
І ты,майму сэрцу міла!

Я–Радзімы сваёй часціца,
Я-Радзімы сваёй дачка!
Я з ёй абвенчана душой.
Сваёй душою хачу з табой падзяліцца,
Спяшу я заўсёды любоўю прычасціцца
К Радзіме хоць малай,ды мабыць бальшой!

І можа не бальшой,а мне Вялікай!
Маю Радзіму па праву можна так  называць!
Мне,ты вельмі прыгожай і сэрцу мілай,
Адна,яна маёй душы-
АЙЧЫЗНА МАЦЬ!

І чым для мяне,ты стала старэй,
І я з гадамі,яшчэ больш цябе кахаю мацней!
Радзіма,ты адзіная мая!
Краснапольшчына,дзе я нарадзілася і расла!

Магілёў-прыгожы горад мой,
З гісторыяй сваёй...
Даўно я тут жыву,
І вельмі я яго люблю!

Радзіма,ты духам моцная!
Непераможная і
Непрыкланеная
Сінявокая і непаўторная,
БЕЛАРУСЬ-РАДЗІМА МАЯ!

28 жніўня 2022г.
Фота аўтара
***********

Перевод на русский язык

Беларусь
***
Родина-моя родная земля!
Беларусь-синеокая!
Дороже тебя нет во всём свете.
Ты,сердцу моему милее!
Я-Родины своей частица,
Я-Родины своей дочка!

Я с нею обвенчана душой.
Своей душой хочу с тобой поделиться,
Спешу я всегда любовью причаститься
К Родине хоть малой,а может  большой!

И может не большой,а мне Великой!
Мою Родину по праву можно так называть!
Мне,Ты очень красивой и сердцу милой,
Одна,она моей души
Отчизна-Мать!

И чем для меня ты стала старей,
И я с годами,тебя люблю всё сильней!

Родина,ты единственная моя!
Краснопольщина,где я родилась и выросла.
Могилёв-красивый город мой,
С историей своей...
Давно я здесь живу,
И очень я его люблю!

Родина,ты духом сильная!
Неприклоненная и непобедимая.
Синеокая и неповторимая,
Беларусь-Родина Моя!

Автор Людмила
***

І яшчэ некалькі вершаў пра любімую Радзіму
***********

http://stihi.ru/2023/01/12/363
****
http://stihi.ru/2023/01/06/7288
****
http://stihi.ru/2023/01/09/501