Марсианка

Ана Величкова
                Болгарский
                Время и Я

               
                М А Р С И А Н К А

                Марсианка някога ме нарече
                Стефан - от детството ми приятел.
                Оттогава много вода изтече -
                с безброй преживелици всякакви.

                Вечер гледахме към звездите
                и си измисляхме приключения.
                Не ни стигаха планетите близки,
                а летяхме далеч из Вселената.

                Мечтите ни бяха вълнуващо-искрени,
                разгаряхме ги с упорито учение,
                с размисли, спорове, смели мисли -
                с безгранично духовно летене.

                Всичко бе красиво и чисто.
                И до днес мечтите ни вдъхновяват.
                Пак съзвездия светят лъчисти
                и звездни кораби към тях полетяват...

                Ана  Величкова